Az oldal betöltése folyamatban van...
 
 
Hírek
Tót terror Felvidéken: már játszani sem szabad magyarul
 

Tót nyelvoktatást vezetnek be a felvidéki magyar tannyelv? óvodákban - közölte a Pravda cím? független tót napilap hétf?n.
A magyar gyerekek kényszer? nyelvoktatását az oktatási minisztérium írta el?, amely még azt is megszabta, milyen szókincskészletet kell elsajátítaniuk az óvodásoknak.

A magyar tannyelv? óvodákban eddig természetesen magyarul folyt az oktatás és a kommunikáció. A pedagógusoknak a rendelkezés alapján mostantól biztosítaniuk kell majd, hogy a magyar gyerekek játék közben anyanyelvük mellett a tót nyelvet is használják. (!) A minisztérium azt a szókincskészletet is meghatározta, amelyet a gyerekeknek el kellene sajátítaniuk. "A tanító játék közben anyanyelven kérdést tesz fel a gyerekeknek, majd a játékot az (ideiglenes)államnyelven is megnevezi" - idézi a módszertani rendeletet a Pravda.
A magyar tannyelv? óvodáknak ennek érdekében tót nyelv? gyermekkönyveket kell majd vásárolniuk. A Szlovák Nemzeti Párthoz (SNS) tartozó Ján Mikolaj által vezetett oktatási tárca már korábban is er?feszítéseket tett annak érdekében, hogy a magyar tannyelv? iskolákban magasabb óraszámban oktassák a tót nyelvet.

2009. április 21. - forrás: kuruc.info

 
Egy szinttel feljebbImpresszum
Magyar Élettér Alapítvány, 2011. december 12.
www.trianon.hu © 2000-2024. HG