Az oldal betöltése folyamatban van...
 
 
Hírek
Minden magyar utcanévfeliratot eltüntetünk!
 

"Egy felel?tlen csoport garázdálkodásának vagyunk szemtanúi, mely nem Nagyvárad polgárainak véleményét tükrözi. Örülök hogy az UDMR elhatárolódott az akciótól. Minden ilyen feliratot eltüntetünk" - nyilatkozta Gróza Mihály (Mihai) Nagyvárad polgármestere.

Nagyváradon még 60 évvel ezel?tt is 96%-ban magyar többség élt. Erdély jelenlegi megszállói a csau-id?kben fokozták az elviselhetetlenségig a regáton túli oláhok betelepítését, s a Kelet Párizsának mondott Várad magyar emlékeinek módszeres kipusztítását.
Bár a városi tanács 2006-ban határozatban döntött arról, hogy a Körös-parti városban, ahol mai is 30% a magyarok aránya ki KELL írni magyarul is a közterületek elnevezését - ezt a mai napig nem tették meg.
Ezért aztán tettre kész hazafiak festékszóróval, de szépen, olvasható, egységes módon feliratozták a magyar utcaneveket.
Ez persze nem tetszett a kollaboráns UDMR-betyároknak, akik újabb muníciót adtak az oláh "polgármester"nek, s így az idegenek teljes egységben fogják eltüntetni azt a keveset, ami még máig megmaradt magyarul Nagyváradon.

2008. március 4. - forrás: Duna Tv, MÉA

 
Egy szinttel feljebbImpresszum
Magyar Élettér Alapítvány, 2011. december 12.
www.trianon.hu © 2000-2024. HG